Peluang Menang oleh Kalah

Di besbol, ia sudah hampir (lihat 2005 San Diego Padres, 1973 NY Mets). Di NFL, hanya dua pasukan .500 yang berjaya bermain di playoff sejak 1991 (1991 NYJ, 2004 STL). Di NBA, bagaimanapun, sudah menjadi kebiasaan untuk mencari pasukan dengan rekod yang kalah bersaing pada akhir April dan hingga Mei.

Di bawah ini, jadual jumlah pasukan peratusan kemenangan .500, jumlah permainan pusingan pertama yang telah mereka menangi download mega888 for android , dan jumlah siri yang telah dimenangi mereka.

Statistik Playoff Pusingan Pertama
Pasukan 10 Tahun Terakhir pada .500 atau di bawah Jumlah permainan pusingan pertama dimenangi Seri Won

1996 2 2 0

1997 3 2 0

1998 1 2 0

1999 1 1 0

2000 0 0 0

2001 1 1 0

2002 0 0 0

2003 0 0 0

2004 4 4 0

2005 0 0 0

2006 3

Kesopanan: Bola Keranjang-Rujukan.com

Parody tidak wujud dalam playoff NBA. 15 pasukan ini dalam 10 tahun terakhir telah bergabung untuk memenangi hanya 12 perlawanan playoff dan tidak pernah maju. Pada tahun 2004, empat pasukan di Timur telah melakukan rembatan dan pasti ada yang dapat melepaskan kecewa? Malah empat lawan lima tidak dapat melakukannya.

Kali terakhir pasukan dengan rekod kalah memasuki playoff dan memenangi Siri adalah 1988. Kemudian, Seattle Supersonics membanggakan catatan 39-43 sebagai pilihan ke-7 dan berjaya sampai ke final persidangan. Mereka mengecewakan Dallas dan Houston, sebelum disapu oleh Pat Riley’s Los Angeles Lakers. Sejak Seattle, sebanyak 31 pasukan telah memasuki playoff dengan catatan pada atau di bawah .500. Dan pasukan ini 0-31 dalam siri playoff.

Jadi, bagaimana peluang Milwaukee (40-42), Chicago (41-41) dan Indiana (41-41) tahun ini? Saya tidak akan mengatakan “tidak,” kerana itulah mereka bermain permainan – tetapi mari kita selidiki pertandingan ini.

(1) Detroit vs. (8) Milwaukee

Satu biji belum kalah sejak tahun 1999. Tetapi ada teknikal mengenai tahun itu: Pertama, 1999 adalah tahun penguncian NBA, dan hanya 50 permainan musim biasa dimainkan. Kedua, tiga pasukan lain mempunyai rekod 33-17 yang sama, tetapi Miami menang dengan tiebreak.

Dalam musim 82 permainan penuh, Denver Nuggets 1994 yang membuat Supersonics unggulan unggul untuk mara ke pusingan kedua.

Dengan adanya Flip Saunders, kami telah menyaksikan Pistons bermain lebih longgar, tetapi masih mengekalkan pertahanan yang mengagumkan – membawa mereka ke rekod musim biasa terbaik mereka yang pernah ada (64-18). Jangan bimbang tentang omong kosong mengenai Ben Wallace yang tidak bergaul dengan Flip: Pasukan ini fokus ketika bermain di playoff.

Setelah mengatakan ini, Milwaukee penuh dengan tangan mereka. Mari kita lihat perlawanan pemain lawan pemain.

Kelebihan Detroit Milwaukee

PG Billups Ford Detroit

SG Hamilton Redd Detroit

Putera Simfon SF Detroit

PF R. Wallace Bogut Detroit

C B. Wallace Magloire Detroit

Billup akan menggantikan ukuran untuk kepantasan dan dapat menguasai Ford. Hamilton adalah tenaga kerja. Prince pasti lebih baik daripada Simmons. Dan saya hanya akan menunjukkan pengalaman dari mahkamah depan untuk mencukupi hujah saya untuk Wallaces.

Untuk memburukkan lagi keadaan, satu-satunya jenis kejayaan yang mereka miliki ketika menentang Detroit adalah ketika mereka bermain Toni Kukoc pada ketiga. Kukoc sudah terpukul dan akan ketinggalan dalam permainan pertama, jadi kesihatannya akan menjadi faktor yang pasti.
Ramalan: Piston dalam sapuan

(2) Miami lwn (7) Chicago

Chicago adalah yang terpanas di bahagian bawah 3 Timur, menamatkan 12-2 di 14 final mereka untuk masuk ke dalam pertunjukan. Mereka menjalani aksi serupa pada bulan terakhir musim tahun lalu, memenangi 15 daripada 19 perlawanan terakhir mereka. Satu-satunya kemenangan Bulls menentang Heat pada musim biasa kembali pada 15 April ketika Heat merehatkan sebahagian besar bintang mereka.

Di babak playoff, ia bertahan untuk pertahanan dan walaupun “Baby Bulls” masih muda, mereka bertahan, memimpin NBA untuk musim kedua berturut-turut dalam peratusan gol-lapangan pertahanan (.426).

Secara ofensif, permainan “drive-and-kick” Bulls yang dipatenkan oleh Bulls telah memberikan kesukaran kepada pasukan lawan. Ben Gordon menduduki tempat ke-2 dalam Persidangan Timur, memukul 43.9 persen dari 3 poin, dan penjaga gol Kirk Hinrich telah menembak 42.9 peratus dari belakang lengkungan dalam lima perlawanan terakhirnya.

Walaupun Heat telah terkunci di tempat No. 2 sejak pada dasarnya Januari, saya tidak melihat mereka menghadapi masalah menendang gear tinggi. Walaupun Bulls menutup Wade dalam pertemuan mereka tahun ini (12.3 ppg), Heat telah menemui jalan untuk menang.

The Bulls tidak mempunyai jawapan untuk Shaq, yang mempunyai 14 mata dan 6 rebound hanya dalam 20 minit aksi pada 15 April.
Ramalan: Panas dalam 5

(3) New Jersey vs. (6) Indiana

Ini mungkin merupakan pukulan terbaik bagi pasukan dengan markah 0,5500 pada musim biasa untuk memenangi Siri. The Nets berasal dari Bahagian Atlantik yang lemah yang tidak menghantar pasukan lain selain mereka ke playoff. Kedua-dua pasukan mempunyai etika kerja bertahan yang serupa, kerana masing-masing berada di kedudukan ke-5 dan ke-6 dalam NBA. Perkara yang menarik mengenai siri ini adalah cara mereka saling melihat: pemain New Jersey mengatakan bahawa Pacers adalah peralihan yang baik dan nampaknya memperlahankannya, sementara pemain Indiana telah mengatakan perkara yang sama mengenai Nets! Wow, ini mesti menjadi siri yang menarik untuk ditonton!

Jermaine O’Neal kelihatan sihat ke playoff, setelah bermain 30-minit dalam 11 perlawanan musim reguler terakhirnya, tetapi saya tidak menjangkakan dia akan menjadi perbezaan. Perbezaan mesti datang dari bahagian pertahanan bola, khususnya, kemampuan untuk menghentikan Vince Carter.

Peja Stojakovic dan Stephen Jackson mesti bermain terbaik untuk menarik kegusaran.

Saya rasa siri ini akan berlangsung tujuh. The Nets berada di kedudukan 29-12 di rumah, catatan rumah terbaik keempat dalam persidangan Timur, jadi itulah cara saya bersandar.
Ramalan: Jaring dalam 7

Taruhan NBA Playoffs @ WagerWeb.com Sportsbook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *