Apakah Rasa Poker?

Apakah Rasa Poker?
Ramai orang bertanya sama ada poker adalah permainan nasib atau kemahiran. Sebenarnya, ia berada di antara, terutamanya apabila anda mempertimbangkan aspek jangka pendek dan jangka panjang permainan yang mencabar dan bertimbang rasa ini. Orang yang membuat lebih sedikit kesilapan semasa tangan, memenangi wang paling banyak dalam jangka masa panjang, di mana sebaliknya orang yang membuat kesilapan terbesar dalam jangka masa panjang, kehilangan paling banyak wang. Ia bukan tentang memenangi setiap tangan atau periuk, sebaliknya tentang membuat lebih sedikit kesilapan daripada lawan anda Mega888.
Hakikat bahawa kad diuruskan secara rawak, bermakna anda sama sekali tidak mempunyai kawalan atau pengaruh ke atas kad yang akan anda terima seterusnya, menjelaskan bahawa hanya orang yang membuat pergerakan paling bijak dan paling menguntungkan semasa setiap permainan poker akan memenangi jumlah paling banyak. wang. Dikatakan bahawa tiada siapa yang boleh mengawal nasib baik atau buruk, tetapi satu-satunya perkara yang boleh dikawal oleh seseorang ialah dirinya sendiri, tindakan dan keputusan yang dibuatnya.
Jika anda sentiasa membuat keputusan berdasarkan bacaan, pemikiran, analisis tangan, sejarah masa lalu, anggaran pemain dan corak pertaruhan secara logik, kemungkinan besar anda akan mengatasi lawan anda. Dengan memfokuskan dengan tepat cara seseorang memainkan tangan tertentu, berapa banyak dia bertaruh pada kegagalan atau pusingan, apabila dia menipu, strategi dan kemahiran asas berkembang yang selaras dengan tahap kejayaan anda.
Pada asasnya, dengan mempunyai kebolehan untuk mengawal emosi dan tindak balas semasa memegang tangan, seseorang akan menjadi lebih bijak dan bijak tentang cara untuk secara literal mengatasi pesaing dalam mana-mana tangan tertentu. Ini sangat hampir dengan cara pemain terkemuka berfikir dan bertindak. Mereka memainkan peranan kerana mereka mengharapkan untuk membuat jumlah wang paling banyak dengan strategi tertentu. Kesemua kemahiran kewangan ini hanya boleh diperoleh melalui pemerhatian tertumpu, tumpuan, disiplin, pengurusan bankroll yang betul, pergerakan pintar, proses khayalan dan kesan lain.
Tidak seperti bola keranjang, snuker, catur, atau juga hoki ais, pemain poker kelas perkataan boleh kehilangan beberapa tangan berturut-turut terhadap seorang amatur. Ini hanya mungkin kerana tiada siapa yang boleh mempengaruhi kad yang diuruskan. Walau bagaimanapun, jika anda bermain dengan cara yang anda mempunyai kelebihan terbesar dalam jangka masa panjang, bermakna hanya mengembangkan diri anda dalam tempat menang, dan hanya pergi sepenuhnya, hubungi kenaikan gaji besar atau semua in jika anda mempunyai kemungkinan yang terbaik, anda akan menang permainan minda ini. Poker adalah permainan yang menangis untuk pemain yang berdisiplin dan strategik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *